Suus

Ik ben een gevoelig, spontaan en lief persoon die fotografie al van jongs af aan als passie heeft. In de spotlight staan doe ik niet graag. Ik ben juist iemand die de spotlights (in dit geval de camera) zelf in handen wilt hebben. Dat is waar ik helemaal opbloei en waar ik mijn natuurlijke ik kan zijn. Aan mij de taak om jou je natuurlijke ik te laten zijn en je op je best te fotograferen. Juist omdat ik weet dat het niet voor iedereen even gemakkelijk is om voor de camera te staan, weet ik als geen ander hoe je daar écht mee om hoort te gaan. Ik voel aan wat jij nodig hebt en pas dat op een ongedwongen, fijne manier toe met als resultaat mooie, spontane en natuurlijke foto’s!

Een paar weetjes over mij

ik woon samen met mijn mooie gezin in Hoogvliet Rotterdam
*
ik ben geboren in Duitsland en heb daarna 9 jaar lang in Oman gewoond.
*
ik leeg mijn hoofd graag terwijl ik op mijn motor rijd.
*
ik droom ervan om ooit weer te emigreren.
*
in 2019 heb ik de camino van Porto naar Santiago gelopen. Zeker voor herhaling vatbaar!
*
mijn favoriete vakanties waren backpacken door Thailand en met de camper door West-Australie.
*
sky-dive’n is een van die dingen dat ik nooit (voor geen goud!) zal doen

Susanne-Martens-Over-Fotografie
Susanne-Martens-Fotografie-Over-Mij

Mijn pad naar fotografie

Al vanaf mijn tienerjaren ben ik met een knipoog achter de lens van mijn camera te vinden. Vroeger fotografeerde ik vooral onze huisdieren, familie en de vakanties met mijn vader, moeder en broer.

Toen ik eindelijk mijn eerste eigen spiegelreflexcamera kocht was mijn interesse verbreed naar het fotograferen van prachtige landschappen, natuur, steden en culturen. Ik ben niet bang om heel vroeg op te staan om de sterren op hun helderste moment vast te leggen, of om het blauwe uurtje te zien stralen. Je ziet mij in bomen klimmen, liggend op mn buik, met modder tot aan mijn knieën, ik doe alles voor het perfecte plaatje en zodra die foto op mijn camera verschijnt maak ik een (gek) sprongetje van enthousiasme!

Mijn liefde voor het fotograferen van mensen begon toen onze dochter werd geboren. Al snel ontdekte ik een kant van fotografie wat mij erg raakte. Het is veel meer dan alleen een beeld. Het is emotie, van de fotograaf én het onderwerp. Het is tijd die we even stilzetten. Het is vastleggen van liefde, geluk, een lach en een traan. Dat is mijn drijfveer geweest voor die fotograaf die ik nu ben. 

© Susanne Martens Fotografie 2020